Έκθεση Ζωγραφικής του Γιάννη Γούνα, 1-13 Νοεμβρίου 2016

 

 

Fragmenta… Ιστορίες της ίδιας μελαγχολίας…
Ιστορίες της γης, του ουρανού και της θάλασσας…
Ιστορίες της ζωής…

 

 «Μέσα σ’αυτό τον γκρίζο και ψυχρό καιρό, πήρα τα πιο βαθιά μου χρώματα και ζωγράφισα αυτά που δεν μπορούσα να πω με λέξεις.
Φόρεσα την φαντασία μου, αψήφισα τα παγωμένα νερά της εποχής αυτής και βούτηξα στον βυθό της σκληρής πραγματικότητας.
Κράτησα την αναπνοή μου και έμεινα εκεί μέσα για ώρες, μέρες, μήνες…
Γέμισα την καρδιά μου με σπαρταριστές εικόνες και τις έβγαλα στο φως.
Νεκρές φύσεις πληγωμένες απο τα δίχτυα των ανθρώπων, πουλιά που έψαχναν για ουρανό, βαρκούλες ξεχασμένες κάτω από βράχια και βροχές, παράξενους κόκορεςπου εκεί κάτω δεν τους άκουγε κανείς, ψαράκια τρομαγμένα που έτρεχαν να σωθούν».

Τέτοιες ιστορίες έφερε στο φως ο Γιάννης Γούνας, ο οποίος εκθέτει τα έργα του στη γκαλερί του Black Duck, από 1 έως 13 Νοεμβρίου.
Πρόκειται για 35 έργα μικρών και μεγάλων διαστάσεων που απεικονίζουν νεκρές φύσεις, θαλασσογραφίες, αγαπημένα πτηνά και κατοικίδια καθώς και ανθρώπινες φιγούρες.

Τα υλικά που χρησιμοποιεί ο καλλιτέχνης είναι παστέλ και χρωματιστά μολύβια.

Βιογραφικό 

Ο Γιάννης Γούνας γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Κώστα Καζάκου. Στο Θέατρο έχει συνεργαστεί με σημαντικούς σκηνοθέτες όπως τον Νίκο Μαστοράκη, τον Γιώργο Μιχαηλίδη, τον Σταμάτη Φασουλή, τον Γιώργο Μανιώτη, τον Σταύρο Τσακίρη, τον Σωτήρη Χατζάκη, τον Λεωνίδα Τριβιζά και άλλους. Από το 2005 γράφει στίχους στον χώρο της δισκογραφίας. Τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει η Άλκηστη Πρωτοψάλτη, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μάριος Φραγκούλης, η Πίτσα Παπαδοπούλου, ο Σταμάτης Κραουνάκης, η Μελίνα Ασλανίδου, η Αντριάνα Μπάμπαλη, ο Γιώργος Ρους, η Ηρώ Σαία, ο Γιώργος Καραδήμος, η Ζωή Παπαδοπούλου και πολλοί άλλοι.

Στο Θέατρο έχει γράψει σε μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου τα τραγούδια της παράστασης για τον «Λάκκο της αμαρτίας» του Γιώργου Μανιώτη που ανέβηκε στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία του Πέτρου Φιλιππίδη.
Έχει πραγματοποιήσει 5 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής.
Το 2016 εκδόθηκε η πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο “ΣΣΣΟΥΤ!” από τις εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ.

Εγκαίνια έκθεσης: Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016, ώρα 20.00
Διάρκεια έκθεσης: 1 – 13 Νοεμβρίου 2016
Καθημερινές και Σάββατα: 13.00 – 22.00
Κυριακή: 19.00 – 22.00

Black Duck Multiplarte –Ντόρα Ρίζου
Cafe-Bar-Restaurant-Gallery
Χρήστου Λαδά 9α
210 3234760
www.blackduck.gr / info@blackduck.gr