Έκθεση ζωγραφικής Ειρήνη Γεωργοπούλου – Μαρία Βιλλιώτη 08 -15/3

Οι εικόνες γίνονται συναισθήματα στην γκαλερί του Black Duck

Η γκαλερί του Black Duck γίνεται η αφετηρία της πρώτης εικαστικής συνάντησης της Ειρήνης Γεωργοπούλου και της Μαρίας Βιλλιώτη, με μία έκθεση ζωγραφικής που, μέσα από τον ρεαλισμό, προσφέρει ένα διαφορετικό «Perception of Reality» από τις 08 Μαρτίου μέχρι τις 15 Μαρτίου 2017.

«Perception of Reality» για τις καλλιτέχνιδες σημαίνει αναβίωση του ρεαλισμού. Με άλλα λόγια, πολίτες του σύγχρονου κόσμου ερχόμαστε καθημερινά σε οπτική επαφή με χιλιάδες αντικείμενα, πρόσωπα και σκηνές, τα οποία περνούν βιαστικά δίπλα μας χωρίς να προφταίνουν οι εικόνες να γίνουν συναισθήματα. Τέτοιες εικόνες αποτυπώνουν στα έργα τους, με την αργή, πολύωρη χρήση υλικών όπως τα μολύβια και τα pastels. Η τεχνική αυτή, δίνει τον χρόνο, πρώτα στον καλλιτέχνη κι έπειτα στον θεατή, να σταθεί, να παρατηρήσει, να νιώσει και να απολαύσει την ομορφιά στο εφήμερο ενός αντικειμένου, ενός προσώπου, μιας έκφρασης ή ακόμη και μιας ολόκληρης παράστασης.

Η Ειρήνη Γεωργοπούλου, Signature member στο Pastel Society of America, μέλος στο International Guild of Realism, και με Master Circle Status στο International Association of Pastel Societies και η Μαρία Βιλλιώτη, Signature Silver member στο UK Colored Pencil Society, μέλος στο International Guild of Realism, στο Colored Pencil Society of America και στο Pencil Art Society του Καναδά, έχουν στο ενεργητικό τους συμμετοχές σε εκθέσεις στο εξωτερικό, βραβεύσεις και δημοσιεύσεις σε χώρες όπως η Αμερική, ο Καναδάς, η Αγγλία και η Κίνα.

 

Εγκαίνια έκθεσης: Τετάρτη 08 Μαρτίου 2017 στις 19.00
Διάρκεια έκθεσης: 08 Μαρτίου 2017 – 15 Μαρτίου 2017
Καθημερινές και Σαββατοκύριακο: 18.00 – 22.00

Black Duck Multiplarte –Ντόρα Ρίζου
Cafe-Bar-Restaurant-Gallery
Χρήστου Λαδά 9α
210 3234760
www.blackduck.gr / info@blackduck.gr