Μια βραδιά για το κρασί στο Black Duck – 28/11

 

Την Τρίτη 28 Νοεμβρίου, αυτοί που θα έρθουν στο Black Duck θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στην τέχνη του καλού κρασιού, σε μια βραδιά/γιορτή αφιερωμένη στο κρασί, με «μουσικό ταξιδευτή» τον Γιώργη Χριστοδούλου.

Τι έχουν ετοιμάσει ακριβώς για την βραδιά οι Μαύρες Πάπιες, της Χρήστου Λαδά; Σε συνεργασία με το Οινοποιείο SEMELI, θα υπάρχουν συγκεκριμένες ετικέτες κρασιών που θα συνοδεύουν ένα ειδικά διαμορφωμένο μενού με εκλεκτές επιλογές γεύσεων, από την έμπειρη ομάδα της κουζίνας του Black Duck. Το μενού θα αποτελείται από γεύσεις που θα δένουν αρμονικά με τις προτεινόμενες ετικέτες του Οινοποιείου SEMELI.

Την μουσική της βραδιάς θα επιμεληθεί ο αγαπημένος μας τραγουδοποιός/ ερμηνευτής Γιώργης Χριστοδούλου, με γαλλικά και ελληνικά τραγούδια, με θέμα και αφορμή την αγάπη για το κρασί, όπως «Mon amant de Saint Jean», «Θέλω να πιώ από το ποτήρι σου» και «Ακόμα ένα ποτηράκι».

Την εμπειρία θα συμπληρώσει ο Λεωνίδας Νασιάκος – Χημικός-Οινολόγος & Γενικός Διευθυντής του Οινοποιείου SEMELI Α.Ε, ο οποίος θα μοιραστεί μαζί μας την αγάπη και τις γνώσεις του για το κρασί και θα μας εξηγήσει την ιστορία της κάθε ετικέτας

Ο Γιώργης Χριστοδούλου μελέτησε τραγούδι και είναι αριστούχος απόφοιτος δραματικής σχολής. Πρωτοεμφανίστηκε στο πλάι της Αρλέτας και συνεργάστηκε με σπουδαίους έλληνες και ισπανόφωνους συνθέτες και ερμηνευτές όπως Νένα Βενετσάνου, Νίκος Ξυδάκης και Jordi Maranges. Ερμήνευσε σημαντικούς ρόλους σε μιούζικαλ. Το 1998 κυκλοφορεί ο πρώτος προσωπικός του δίσκος με τίτλο “Γιαπωνέζικοι κήποι”. Από το 2003 γράφει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές.

Η επαγγελματική εμπειρία του Λεωνίδα Νασιάκου, ξεκινά στο οικογενειακό οινοποιείο Νασιάκου στη Μαντινεία, ενώ από το 1996 αρχίζει να δραστηριοποιείται πλέον και στη ζώνη Π.Ο.Π. Νεμέα ως Χημικός-Οινολόγος στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νεμέας. Από το έτος 2002 και μετά, εντάσσεται στο δυναμικό της «ΣΕΜΕΛΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ» ως Διευθυντής Παραγωγής και στη συνέχεια ως Γενικός Διευθυντής, όπου συνεχίζει έως και σήμερα.

Τα κρασιά που θα παρουσιαστούν στην βραδιά είναι:

SEMELI AETHERIA 2016, Οίνος Λευκός Ξηρός Ποικιλιακός. Μαλαγουζιά και Chardonnay.

SEMELI SAUVIGNON BLANC, Οίνος Λευκός Ξηρός Ποικιλιακός. Sauvignon Blanc από την Αιγιαλεία.

SEMELI NEMEA GRANDE RESERVE 2012, Οίνος Ξηρός Ερυθρός Αγιωργίτικο από τη Νεμέα. Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Νεμέα
Λίγα λόγια για το Οινοποιείο SEMELI:

Το οινοποιείο Semeli, αποτελεί σημείο αναφοράς στο χώρο του κρασιού στην Ελλάδα, τόσο για το μέγεθος, τη σχεδίαση και την αρχιτεκτονική του, αλλά και τη φιλοξενία του.

H εταιρεία Semeli ΑΕ ιδρύθηκε το 1979, µε στόχο τη δημιουργία ελληνικών οίνων υψηλής ποιότητας. Το έτος 2003 το Οινοποιείο της Σεμέλη, λειτούργησε για πρώτη φορά. Τη χρονιά αυτή οινοποιήθηκαν σταφύλια από τις ποικιλίες Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο, Ροδίτης καθώς και Cabernet Sauvignon. To σκεπτικό από την αρχή ήταν η παραγωγή ποιοτικών οίνων με παράλληλη άριστη σχέση ποιότητας-τιμής. Εκτός αυτού, η ειδική γεωγραφική θέση που επιλέχθηκε για την κατασκευή του οινοποιείου, δηλαδή το Κούτσι της Νεμέας, έχει από παλιά φήμη της παραγωγής σταφυλιών υψηλής ποιότητας.

Με την ευγενική χορηγία του Οινοποιείου SEMELI

Χορηγοί επικοινωνίας: www.athensvoice.gr , www.debop.gr , www.forfree.gr , www.metronomos.gr

Black Duck Multiplarte –Ντόρα Ρίζου
Cafe-Bar-Restaurant-Gallery
Χρήστου Λαδά 9α
210 3234760
www.blackduck.gr / info@blackduck.gr